Zakelijke energie

Bedrijven geven vaak veel geld uit aan energieverbruik. Gelukkig valt hier veel op te besparen door het kiezen van de juiste energieleverancier. Speciaal voor zakelijke panden is er de mogelijkheid om voor zakelijke energie te kiezen. Om hiervoor in aanmerking te komen is het niet heel belangrijk om wat voor soort bedrijf het gaat, als het maar een zakelijke functie heeft. Zo kan zakelijke energie aantrekkelijk zijn voor bijvoorbeeld kantoren, winkels of sportscholen.

Ook ZZP’ers kunnen kiezen voor een zakelijk contract in plaats van een particulier contract. Zo’n zakelijk contract is vooral aantrekkelijk wanneer er veel energie wordt gebruikt.

Zakelijk of particulier?

Als ZZP’er kan het de vraag zijn wat het meest voordelig is. Zakelijke energie is niet altijd goedkoper. Een voordeel om voor het zakelijke contract te kiezen is dat wanneer iemand een kantoor aan huis heeft, er BTW van de energiekosten af mogen worden getrokken. Om te bepalen of dit voordeel opweegt tegen het duurdere zakelijke contract is het handig om goed prijzen te vergelijken en het gebruik bij te houden.

duurzaam

budget

besparen

Grootzakelijke energie

Er is een verschil tussen kleinzakelijke energie en grootzakelijke energie. De kleinzakelijke energieverbruiker kan vaak gebruik maken van een meer standaard pakket en allerlei vergelijkers.  Een grootverbruiker wordt gekenmerkt door een aansluitcapaciteit van minimaal 3×80 Ampère en vanaf 100.000 kWh. Grootzakelijke verbruikers zullen vaak een offerte moet opvragen. Omdat grootzakelijke verbruikers veel op kunnen leveren voor energieleveranciers, valt er vaak een relatief gunstig contract op te stellen.

Vergelijken

Er zijn veel energieleveranciers die zakelijke energie aanbieden. Tussen deze leveranciers zitten soms grote verschillen is kosten. Er zijn kortingen, welkomstvoordelen en andere acties. Om een zo goedkoop mogelijk contract te krijgen is het daarom van belang om goed te vergelijken. Van alle kosten die een bedrijf maakt valt er op energiekosten vaak het meest te besparen.

Meer weten?

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.”

Neem contact met ons op!

Menu