We zijn allemaal op zoek naar een manier om duurzamer te leven. Een goede optie is het opwekken van duurzame energie door middel van zonnepanelen in plaats van het gebruiken van fossiele energie. Het laten plaatsen van zonnepanelen is niet goedkoop, echter is het wel een duurzame investering waar je veel profijt van zal hebben in de toekomst! In dit artikel leggen we uit waarom zonnepanelen nou juist zo een duurzame investering zijn. 

Milieuvriendelijk

Misschien wel het belangrijkste voordeel aan de aanschaf van zonnepanelen is dat dit een duurzame vorm is van energieopwekking. Het gebeurd namelijk zonder CO₂-uitstoot, wat in vergelijking met fossiele stroom een grote vooruitgang is. Voor fossiele energie worden namelijk veel brandstoffen als olie, kolen of gas gebruikt die de lucht kunnen vervuilen. Door het laten plaatsen van zonnepanelen maak je gebruik van een groene vorm van energie en draag je bij aan een duurzamere leefomgeving. 

Besparen op je energierekening

Zonnepanelen laten plaatsen is dan misschien wel een dure investering, maar daar staat tegenover dat je de kosten kunt terug verdienen op langere termijn. Met de energie opbrengst van je zonnepanelen bespaar je maandelijks namelijk op je energierekening. Hoeveel energie je zonnepanelen opbrengen is onder andere afhankelijk van de zoninstraling in je woonplaats, de hellingshoek van je zonnepanelen, de soort, kwaliteit en leeftijd van je zonnepanelen. Wil je weten wat je zonnepanelen kunnen opbrengen aan energie en welke kosten je kan besparen? Kijk dan hier voor meer info over subsidie voor zonnepanelen.

Lange levensduur

Naast dat je bespaart op je energierekening, is de lange levensduur van zonnepanelen ook een voordelige bijkomstigheid. Verschillende types zonnepanelen hebben een verschillende levensduur. Zo gaan Monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen ongeveer 25 – 30 jaar mee, maar zijn er ook types die 15 of juist meer dan 40 jaar meegaan. De levensduur wordt daarnaast ook bepaald door de kwaliteit, plaatsing en onderhoud van je zonnepannelen. Heb je geinvesteerd in kwalitieve zonnepanelen dan zul je er extra lang van genieten! Wanneer je je dan bedenkt dat je binnen 10 jaar je investering hebt terug verdiend, geniet je daarna dus van gratis stroom! 

 

Menu