Door te isoleren! Veel mensen weten dat het isoleren van je huis betekent dat je je huis verduurzaamt. Dit komt doordat je huis door een goede isolatielaag beter de warmte binnen kan houden. Daardoor hoef  je minder te stoken, waardoor je minder energie verbruikt. Dat is niet alleen goed voor het milieu, dat voelt ook lekker aan in de portemonnee. Daarnaast kun je ook al een groot deel goed isoleren door je ramen te voorzien van een bepaald type glas. Wat veel mensen namelijk niet weten, is dat alleen dubbel glas niet meer de beste vorm van isolatie is.

Enkel glas

In oude huizen zit vaak alleen nog maar enkel glas, wat de warmte niet goed binnen houdt. Het enkele laagje glas alleen kan in z’n eentje namelijk niet veel aan. Hierdoor glipt er nog veel warmte naar buiten, wat ervoor zorgt dat je meer moet stoken om het warm te houden binnenshuis. Daarnaast hebben oude huizen vaak ook raamkozijnen die veel warmte doorlaten, wat de situatie er niet beter op maakt. Stalen raamkozijnen scoren het slechtst qua isolatiewaarde en houten raamkozijnen scoren het beste.

Hoogrendementsglas

Wat wel goed isoleert, is het hoogrendementsglas. Dit soort glas bestaat uit dubbel glas met een speciale coatinglaag. Deze coatinglaag kan uit verschillende materialen bestaan, namelijk: droge lucht, argon of krypton. Deze coatinglaag wordt tussen de twee glazen gespoten, dit heet de spouw. Van de drie materialen die je kunt gebruiken voor in de spouw, is droge lucht het goedkoopst, maar het minst isolerend. Krypton is het meest isolerend en hierbij worden zelfs driedubbele glazen gebruikt. Hierdoor is krypton ook een stukje duurder. De middenweg is argon. Dit wordt tussen een dubbele glaslaag gespoten. Alle vormen van hoogrendementsglas voldoen aan de maximaal toegelaten isolatiewaarde. Enkel en dubbel glas zonder coatinglaag voldoen niet meer aan deze norm. Voor meer informatie over het isoleren van je ramen kun je kijken op www.isolatie-info.nl/

Menu